Logo Humaniora Color SVG

Onze werking

Klasindeling

In Sint-Camillus zitten leerlingen steeds op leeftijd. Iedere klasgroep bestaat uit maximum 46 leerlingen.

  • In de kleuterschool zijn er 2 klasgroepen: De Dolle Dotjes en de Speelvogels.
  • In de lagere school zijn er 3 klasgroepen: de Bonte Bende, de Vrolijke Vrienden, en de Tutti Frutti's.

Voor elke groep staan 3 leerkrachten, zodat elke leerling wel met iemand een klik heeft. Dit werkt zeer goed voor het welbevinden. Binnen elke groep differentiëren we ook sterk, door de leerlingen in te delen op niveau.

Naast de reguliere klasgroepen, zijn er ook nog enkele extra werkingen, die enkele uren per week ondersteuning en zorg bieden aan leerlingen die daar nood aan hebben:

  • De Boostklas: de leerkracht van deze klas ondersteunt de kleuters die zullen overgaan naar de lagere school, en de leerlingen die net zijn gestart in de lagere school. Zo zorgen we voor een vlotte overgang van de kleuterschool naar de lagere school.
  • De Rakkersklas: in deze klas zetten we in op projectwerking en functioneel leren.
  • De Wereldklas: hier zetten we extra in op het leren van het Nederlands voor onze anderstalige nieuwkomers. Dit kunnen leerlingen zijn over alle reguliere klasgroepen heen.

Projecten 2023-2024

De Groene Archipel

Tussen 2023 en 2025 zal de verouderde speelplaats worden omgetoverd tot een prachtige natuurplek vol speelmogelijkheden. Het ontwerp sluit nauw aan bij de talentenarchipel, die deel is van de didactische visie van de school. We ontharden grote stukken en voorzien vergroening, verkoeling, en veel biodiversiteit. Kortom, een heerlijke plek voor buitenklasjes, om te spelen en ravotten in een stukje natuur, maar ook om tot rust te komen.

Groene speelplaats

Kunstkuur

Vanaf september 2023 tot juni 2025 werken we enkele uren per week samen met een aantal leerkrachten van d’Academie Beeld in Sint-Niklaas. Samen zullen we de leerlingen van de Tutti Frutti’s (leeftijdgroep 5de en 6de leerjaar) onderdompelen in een kunstbad. De kinderen krijgen de kans de aankleding van de nieuwe speelplaats mee te ontwerpen. Als inspiratie gebruiken we de vele talen, culturen en migratie-achtergronden die onze school rijk is.

Projecten 2022-2023

Erasmus-project:
Tijdens een internationale uitwisseling met een school in Catalonië, Lloriana de Sant Vicenç, werkten we rond talentgericht onderwijs, kinderen als eigenaars van hun eigen leerproces, en peer- en zelfevaluatie.

Tiny Forest
Onze school legde samen met GoodPlanet en enkele andere partners een Tiny Forest aan, met 1300 inheemse bomen en struiken op de hoek van de Eduard Prissestraat en Nieuwe Molenstraat. Zo droegen we bij tot een nieuw stukje natuur in onze buurt.

Didactiek en beleid